Tak schválne, koľko z vás tu miluje Vaječniak a naše Big Bueno? Trúfame si povedať, že vás bude naozaj veľa. Pripravili sme si pre vás tento luxusný recept na ten najlahodnejší Vaječniak, ktorý ste kedy pili! Neveríte? Skúste a dajte nám vedieť. :)
Čo na to budete potrebovať?
4 žĺtky
100 g cukru kryštál
štipka soli
1 vanilkový struk
200 ml plnotučného mlieka
200 ml smotany na šľahanie
100 g lieskoorieškového krému Big Bueno
100 ml rumu (alebo podľa chuti)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do svetlej peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vyškriabeme zrniečka. Pridáme ich aj s luskom do mlieka so smotanou av rajnici na miernom plameni pomaly ohrievame. Keď je mlieko horúce, naberačkou ho tenkým pramienkom za stáleho miešania prilejeme k žĺtkom, vďaka tomu sa žĺtky nezrazia. Zmes vrátime späť na sporák, pridáme lieskovoorieškový krém a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút, kým krém mierne nezhustne. Krém by nemal vrieť, aby sa nezrazil. Potom ho odstavíme zo sporáka, prilejeme rum a dôkladne premiešame. Vyberieme vanilkový struk a ešte horúci likér prelejeme do fliaš (môžeme najskôr precediť cez sitko). Skladujeme v chladničke, pred podávaním fľašu pretrepeme.
Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.
Príjemné nakupovanie! 💜