Popis produktu
Miluješ čokoládu? Chutia ti orechové krémy? Tak to musíš vyskúšať parádne čokoládové brownie s arašidovým maslom a Zlatonkou. Tenká vrstva na povrchu, vláčne a hutné vo vnútri. Aaaach, chutí božsky.
INGREDIENCIA (forma 24x24 cm)
- 120 g masla
- 200 g kvalitnej tmavej čokolády
- 100 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 60 g hladkej múky
- 20 g kvalitného kakaa
- štipka soli
- 40 g arašidového masla
NA DOZDOBENIE
POSTUP RECEPTU
- V rajnici na miernom plameni čiastočne rozohrej maslo, pridaj čokoládu a cukor a za stáleho miešania nechaj všetko rozpustiť na hladký krém. Odstav zo sporáka a nechaj ľahko vychladnúť. Do teplej zmesi postupne metličkou vmiešaj vajíčka a vanilkový extrakt, pridaj preosiatu múku, kakao a štipku soli a opäť dôkladne premiešaj, najlepšie stierkou. Nakoniec vmiešaj arašidové maslo .
- Rúru predohrej na 170 °C. Obdĺžnikovú formu alebo zapekaciu misku vylož papierom na pečenie, môžeš ju najskôr ľahko vymazať maslom, aby papier dobre priľnul. Nalej do nej cesto a uhlaď ho stierkou. Starostlivosť zhruba 30 minút. Upečené brownies nechaj vychladnúť a nakrájaj na kocky. Ozdôb svojim obľúbeným orieškovým krémom (my sme použili Zlatonku ) a jahodami.
TIP: Kratšia doba pečenia rovná sa vláčnej brownies. Rozhodne nie je na škodu, keď do stredu zapichnutú špajľu vytiahneš ľahko mazľavú. Naopak pozor, aby neboli zbytočne suché.
Alebo vyskúšaj Veľkonočné brownie .