Nepečená nugátová torta

Nepečená nugátová torta
Popis produktu

Pripraviť túto tortu zaberie v podstate pár minút, stačí rozmixovať sušienky a krátko vyšľahať krém, takže sa ho nikto nemusí báť. Korpus tvoria sušienky s maslom, krém je nadýchaný a hooodne čokoládový. Táto nepečená torta bude chutiť každému čokoholikovi. :)

 

Nepečená nugátová torta:

Korpus

200 g sušienok (ideálne kakaové maslové)
80 g masla, rozpusteného

Náplň

300 g tmavej čokolády
200 g arašidového masla @bigboybutter
200 ml smotany na šľahanie
400 g čerstvého smotanového syra
200 g kyslej smotany
100 ml mlieka
4 plátky želatíny

kakao, drvené arašidy

Postup

- Čokoládu rozpustíme s arašidovým maslom a smotanou, v rajnici na miernom plameni. Necháme vychladnúť.

- Dno otváracej guľatej formy vyložíme papierom na pečenie, boky zľahka vymažeme maslom a vyložíme pruhom papiera na pečenie. Sušienky rozmixujeme, zmiešame s rozpusteným maslom. Vzniknutú zmes prstami natlačíme do formy, poriadne utlačíme. Dáme stuhnúť do chladničky zhruba na pol hodiny.

- Plátky želatíny dáme na 10 minút napučať do misky s mliekom, potom ho opatrne ohrejeme (pozor nesmie prísť do varu), na sporáku alebo v mikrovlnke, a želatínu v ňom rozpustíme.

- V mise prešľaháme syr a kyslú smotanu, pridáme vychladnutú čokoládovú zmes a opäť dôkladne prešľaháme. Do misky so želatínou vmiešame 2 lyžice krému a potom ju pridáme do misy a dôkladne zašľaháme. Vzniknutý krém starostlivo rozotrieme do formy, časť si preložíme do vrecúška so zdobiacou špičkou a navrch ozdobne nastriekame. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.

- Pred podávaním môžeme posypať kakaom a kúskami arašidov.

Vytvorené20. 4. 2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜