RECEPT: Grilovaná bábika s hráškovým pyré

RECEPT: Grilovaná bábika s hráškovým pyré
Popis produktu

Najjemnejší kúsok bravčového skvele dopĺňa hráškové pyré a ľahko pikantná arašidová omáčka. Jednoducho geniálne jedlo, ktoré sa hodí ako večera, ale aj nedeľný obed. Musíš vyskúšať!

INGREDIENCIA

Bravčová bábika:

  • 800 g bravčovej bábiky
  • 400 g mladých hrachových strukov
  • 1 ks malej cibule
  • 200 g pancetty
  • soľ
  • korenie
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • šťava z 1/2 citróna

Hráškové pyré:

  • 450 g mrazeného hrášku
  • 40 g pasty tahini
  • 40 g olivového oleja
  • 15 g citrónovej šťavy
  • 10 g cukru krupica
  • 5 g soli

Arašidová omáčka Big Boy:

POSTUP:

  1. V rajnici zmiešaj 1 l vody a 5 g cukru a priveď do varu. Vsyp hrášok, znova priveď do varu a var 2 minúty. Hrášok sceď a 80 g vody, v ktorej sa varil, vlej do mixéra. Pridaj hrášok, zvyšný cukor a ostatné suroviny a mixuj 2 minúty dohladka. Pyré prepasíruj cez jemný sitko.
  2. Pancettu nakrájaj na drobné kocky o hrane cca 5mm, cibuľu nakrájaj najemno a priprav si mladé hrachové struky.
  3. Mäso očisti od blán, z očisteného mäsa nakrájame klátiky hrubé 4 cm a dôkladne ich osolíme a okoreníme zo všetkých strán, potom naložíme aspoň na 30 minút do nasekaných čerstvých byliniek (rozmarín, tymián, bazalka,.. môžeme použiť bylinky podľa vlastnej chuti) s olivovým olejom, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. V panvici na vyššom ohni/grile rozpálime olej a mäso na ňom opečieme z každej strany 2 minúty dozlatista. Potom mäso opečieme po obvode do zlatistej farby. Opečené mäso dáme oddýchnuť na tanier na teplé miesto.
  4. Do panvice, v ktorej sa pripravovalo mäso, pridaj nakrájanú pancettu a na strednom ohni ju za častého miešania restujeme 1 minútu. Pridaj cibuľu a mladé hrachové struky a reštuj 5 minút. Orestovanú zmes ulož na teplé miesto a nakoniec jej ozdôb hráškové pyré.
  5. V hrnci na miernom ohni zahrej kokosové mlieko a rozpusť v ňom krém Chilli and Honey . Pridaj sójovú omáčku a na záver chilli. Omáčku miešaj metličkou a nechaj prebublať necelú minútu.
  6. Hotovú arašidovú omáčku podávaj spoločne s hráškovým pyré a medailónkami z bravčovej bábiky.

VYSKÚŠAJTE TIEŽ:

Peanut Butter Chicken

Filé s pikantným arašidovým krémom a cuketou

Pečené závitky

Vytvorené19. 8. 2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveniePovoliť všetko

Vážení zákazníci,
máme pre vás novinku! Pokiaľ objednávate do Česka, prosíme vyberte Česko*.
*Váš výber sa automaticky uloží.

Príjemné nakupovanie! 💜