RECEPT: Kysnuté rolky plnené orechovým maslom

Rolky sa Slaným karamelom Gold
 

Ingrediencie (12 roliek)

  • 250 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 400 g hladkej múky
  • 50 g cukru kryštál
  • 1 vrecúško sušeného droždia
  • štipka soli
  • 1 vajce

náplň

  • 180 g orechového masla
  • prípadne ďalšie orechové maslo na potretie

postup

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme maslo nakrájané na plátky a necháme ho rozpustiť. V mise zmiešame múku, cukor, droždie a soľ. Prilejeme teplé mlieko s maslom (nie horúce, cesto by nevykysol). V mixéri s hnetacím hákom alebo ručne vypracujeme ľahko lepivé cesto. Misu zakryjeme utierkou a cesto necháme asi hodinu a pol kysnúť.


Na ľahko pomúčenej doske vyvaľkáme obdĺžnik cca 30 cm široký a 1 cm vysoký. Potrieme ho orechovým maslom. Cesto zvinieme v roládu a opatrne nakrájame na 12 kúskov. Všetky rolky naukladáme do formy vymastenej maslom a necháme ešte asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou.


Rúru predhrejeme na 180 ° C. Rolky pečieme dozlatista, asi 25-30 minút.

Dobrú chuť :)

RECEPT: Kysnuté rolky plnené orechovým maslom
Vytvorené6.10.2020