Vladyslav Bedrych: Každý deň sa učíme a posúvame ďalej

V gastronómii skončil dva mesiace pred vypuknutím koronakrize. Riadenie prevádzky v pražskej reštaurácii ho nenapĺňala, a tak sa rozhodol dať výpoveď, bez toho aby vedel, čo bude robiť ďalej. Hľadanie netrvalo dlho a Vladyslav vďaka svojmu koníčku dostal ponuku a nastúpil do Big Boya.

Vlade, do Big Boya si sa dostal cez kulturistiku. Ako presne ťa sem osud zaviedol?

Pripravoval som sa na preteky a hľadal som niekoho, kto ma posunie ďalej. Išiel som rovno za ikonou slovenskej kulturistiky Tomášom Burešom (spolumajiteľ Big Boya), ktorý ma začal trénovať. Na prvom tréningu sa ma spýtal, čo robím. Zrovna som bol vo výpovednej lehote a Tomáš mi ponúkol, aby som vyskúšal pohovor do Big Boya. Ani vo sne ma nenapadlo, ako dokonale všetko môže dopadnúť. Stal som sa manažérom výroby, čo je práca, ktorá ma nesmierne baví a napĺňa. Za to som Tomášovi veľmi vďačný.

Prejsť z riadenia prevádzky reštaurácie na riadenie výroby je veľký skok. Ako rýchlo si sa v novom odbore zorientoval?

Mám vyštudovanú vysokú školu a titul Mgr. v oblasti gastronómie, výroby a priemyslu a riadení zamestnancov, takže som sa musel zorientovať len vo výrobných strojoch a procesoch, ale inak je mi potravinárstvo veľmi blízke.

Čo všetko obnáša tvoja pozícia?

Mám na starosť nielen vedenie výroby, ale aj lepenie a balenie. Zodpovedám za vývoj a kvalitu výrobkov.

Ako vyzerá tvoj typický pracovný deň?

Taký neexistuje. Každý deň riešim niečo iné. Ráno väčšinou odbavuje emaily, plánujem výrobu a zadávam úlohy podľa priorít. Počas dňa mám porady a medzitým priebežne kontrolujem, či výroba beží podľa plánu. Ak nebeží, musím to okamžite riešiť so skladom a expedíciou.

Ako sa zmenila tvoja práca a pracovné povinnosti s tým, ako sa firma rozrástla?

Keď som pred viac ako rokom do Big Boya nastúpil, pracovalo tu nastálo 5 ľudí. Dostal som na starosť 2 brigádnikov, v súčasnosti riadim 35 zamestnancov. Neobišiel by som sa bez schopných a spoľahlivých vedúcich, ktorí mi pomáhajú prácu organizovať.

Čo považuješ na svojom zamestnaní za najväčšiu výzvu?

Mojou najväčšou výzvou je motivovať ľudí, aby sa nebáli vystúpiť zo zabehnutých koľají, vedeli sa pozrieť na problém aj z inej perspektívy, rástli a dosahovali čo najlepšie výsledky. Snaha a iniciatíva sú veľmi dôležité, aj keď so sebou občas nesú nezdary. Niekedy je potrebné urobiť chyby a vedieť sa z nich poučiť, aby sme sa posunuli ďalej.

Akým spôsobom na tom pracuješ?

Pravidelne sa stretávam s celým tímom na porade, kde riešime všetko od organizačných vecí, cez spokojnosť vo firme až po náš výkon. Osobné a priama komunikácia nám pomáha budovať pevný vzťah, navzájom sa motivovať a dávať si feedback. Počas týždňa si nájdem čas a porozprávam sa s väčšinou zamestnancov zvlášť, aby som vedel, ako sa maju, či je niečo netrápi a ako sú spokojní.

Ako udržuješ balans medzi empatiou k zamestnancom a probyznysovým myslením?

Fungujem na princípe cukru a biča. Snažím sa byť maximálne otvorený a so všetkými dobre vychádzať. Na druhej strane ale vyžadujte, aby ľudia svoju prácu robili dobre.

Predstav si, že Big Boya vôbec nepoznám. Čo by si mi o ňom povedal? Ako by si mi ho predstavil?

Je to mladá ambiciózna firma, ktorá sa len tak pred niečím nezastaví. Nájdeš tu ľudí, ktorí ťahajú za jeden povraz, vedia čo chcú a snažia sa firmu aj sami seba posúvať stále dopredu. Ani ja už nie som ten týpek, ktorý sem pred rokom a štvrť nastúpil. Cítim ohromnú radosť a motiváciu, keď vidím, ako zákazníci naše výrobky zbožňujú. Myslím, že to je hlavný motor, ktorý nás všetkých ženie ďalej.

Kde vidíš Big Boya za 5 rokov?

Za 5 rokov budeme svetová jednotka, to mi ver :)

Čo máš od Big Boya najradšej?

Keďže športujem a pretekáte, mám najradšej krémy Grand Zero. Sú univerzálne a môžem ich používať ako v príprave, tak aj v obyčajnom období, pretože neobsahujú pridaný cukor. Pridávam si ich ráno do vločiek a večer do tvarohu. Grand Zero mi pomáha udržať si balans nielen fyzicky, ale aj psychicky, pretože viem, že sa dvakrát za deň môžem tešiť na nejakú sladkú odmenu. Keď neriešim diétu, dávam si najradšej White Brownie a Slaný karamel.

Vladyslav Bedrych: Každý deň sa učíme a posúvame ďalej
Vytvorené6.5.2021